Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Enkelisijoittajat Suomessa ovat kiinnostuneita uusista innovaatioista

Enkelisijoittajat Suomessa ovat kiinnostuneita uusista innovaatioista

  • tehnyt
Enkelisijoittajat Suomessa etsivät uusia ideoita.

Enkelisijoittajat Suomessa ovat hyvin heterogeeninen joukko henkilöitä, joita yhdistää halu sijoittaa sekä varallisuuttaan että myös aikaansa yrityksiin. Yritykset ovat lähinnä nuoria yrityksiä, joissa sijoittaja arvelee olevan realistisia mahdollisuuksia kasvuun, jotta sijoitus on perusteltu, järkevä ja kannattava. Sijoittaminen ei ole hyväntekeväisyyttä, vaan jo ennen sijoittamista bisnesenkeli yleensä miettii tarkasti, mikä taho voisi myöhemmin mahdollisesti ostaa yrityksen.

Enkelisijoittajat Suomessa tarjoavat paljon muutakin kuin taloudellista tukea

Vaikka sijoitettu raha on yrityksen toiminnan edellytys ja perusta, enkelisijoittajan toiminta ei rajoitu pelkkään taloudelliseen tukeen. Usein yhtä arvokkaaksi tueksi muodostuu sijoittajan tarjoama kokemus. Hän voi antaa tältä pohjalta henkistä tukea ja neuvoja, jakaa näkemyksiään, valaa uskoa, auttaa luomaan kontaktiverkostoa sekä esimerkiksi toimia mukana yhtiön hallinnossa.

Bisnesenkeli on yleensä kokenut konkari yritysmaailmassa, mutta hän on sijoittajana saamapuolella myös muuten kuin aineellisesti. Sijoittaessaan uusiin yrityksiin hän oppii itsekin ja saa tuoreita ideoita. Uudet yrittäjät voivat jakaa osaamistaan vaikkapa nykytrendeistä yritysmaailmassa sekä opettaa innokkuutta, luovuutta ja ennakkoluulottomuutta. Parhaimmillaan enkelisijoittaminen onkin toimintaa, joka hyödyntää kaikkia osapuolia.

Ajan hermolla

Nykyistä yrityskulttuuria leimaavat nopeuden ja notkeuden vaatimukset. Enkelisijoittamisen idea istuukin erittäin hyvin ympäristöön, jossa halutaan reagoida asioihin vailla liian raskasta byrokratiaa. Sijoittaja panostaa rahallisesti, kun yritysidean toteuttaminen on ajankohtainen. Vastineeksi hän saa uusia tuulia omaan ajatteluunsa. Hitaammassa yrityskulttuurissa bisnesidea jäisi toteuttamatta tai se toteutettaisiin liian myöhään, vailla menestymisen mahdollisuuksia.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen