Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Yrityskonsultti auttaa kirkastamaan suunnan

Yrityskonsultti auttaa kirkastamaan suunnan

  • tehnyt
Keskustelu yrityskonsultin kanssa selkiyttää ajatuksia.

Yrityskonsultti on yrityksen ulkopuolinen neuvonantaja. Hän ei saavu paikalle määräämään, miten pitäisi toimia tai moittimaan, kuinka huonosti aikaisemmin on toimittu. Sen sijaan hän esittää tilanteeseen perehdyttyään erilaisia, perusteltuja ratkaisumalleja ja etsii niistä parhaan vaihtoehdon asiakkaan kanssa yhteistyössä. Sopivan ratkaisun löydyttyä on aika toteuttaa päämäärän saavuttamisen edellyttämät toimenpiteet konsultin tuella. Hän toimii aina analyyttisesti sekä johdonmukaisesti ja pyrkii saavuttamaan lopputuloksen mahdollisimman suoraviivaisesti, mutta yrityksen arvoja noudattamalla.

Yrityskonsultti etsii ja löytää ydinongelman

Kun oma idea, visio tai ajatus kaipaa selkiyttämistä ja kirkastamista, yrityskonsultti osaa ammattitaitonsa avulla auttaa. Usein kokonaistilanne on helpompi nähdä, kun sitä on mahdollista tarkastella hieman kauempaa. Konsultti onkin yleensä ongelman tai haasteen ratkaisija. Hän selvittää, mistä pohjimmiltaan on kyse ja mitä pitää tehdä. Samalla tavalla ulkopuolinen apu voi olla tarpeen esimerkiksi erilaisissa yrityksen toiminnan kehityskohdissa ja kasvun paikoissa sekä haastavissa muutostilanteissa.

Ammattitaitoinen konsultti hallitsee oman osaamisalansa perusteellisesti ja pitää tietonsa ajan tasalla. Esimerkiksi yritysneuvonta Helsinki tuntee sekä toimialueensa erityispiirteet että yritysmaailman erityishaasteet. Myös työmenetelmät ovat hioutuneet siten, että niitä voi käyttää tarkoituksenmukaisesti joustaen. Lisäksi tärkeää on osata kaivaa esiin punainen lanka eli tilanteen ydinongelma tai -kysymys, joka odottaa ratkaisua. Usein ratkaisu voi olla hyvinkin yksinkertainen eikä vaadi yritykseltä suuria ponnistuksia. Toisinaan taas on tehtävä isompia muutoksia ennen kuin ongelmaan löytyy paras mahdollinen ratkaisu.

Hyvä konsultti antaa perspektiivin tilanteelle

Tiedämme kaikki, kuinka hedelmällistä on keskustella omista ajatuksistaan ja ideoistaan muiden kanssa. Mielipiteitä vaihdettaessa asiat saavat uudenlaista perspektiiviä ja syvyyttä, kun tilanteeseen löytyy erilaisia näkökulmia. Yrityskonsultin kanssa keskustellessa hyötykäyttöön tulevat hänen ammattitaitonsa, kokemuksensa ja koulutuksensa. Satsaus konsulttiin maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin toisinaan hyvin lyhyellä aikataululla. Järkevää onkin pyytää yrityskonsulttia silloin apuun, kun ongelma on akuutti ja itsestä tuntuu siltä, että ratkaisua ei yrityksen omin voimin löydy. Ratkaisun pitkittyminen voi monimutkaistaa ongelmaa huomattavasti.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen