Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Startup yritys kaipaa tukea

Startup yritys kaipaa tukea

  • tehnyt
Startup yritys kaipaa neuvoja

Startup yritys on nuori kasvuyritys. Se voi tarkoittaa myös vasta tuotekehittelyä tekevää yritystä, jolla ie vielä ole myyntiä kertynyt. Termi on käytössä, kun puhutaan enintään muutaman vuoden ikäisistä yrityksistä. Tärkeä piirre näille yrityksille on nopean kasvun tavoittelu. Toimintansa alkuvaiheessa yrityksen kulkevat niin kutsutun kuolemanlaakson kautta. Siinä kohtaa uusi yrittäjä usein tarvitsee taloudellista ja kokemuspohjaista tukea.

Startup yritys – rahoitus

Yrityksen perustaminen ja tuotteiden tuottaminen kuluttaa isoja määriä rahaa. Alkuun yrityksellä ei yleensä ole juurikaan varantoja, joista ammentaa. Siksi moni yritys kaipaa tässä kohtaa taloudellista tukea. Yksi mahdollisuus on hankkia yritykselle enkelisijoittaja. Sellaisen avulla yrittäjä saa sekä taloudellista tukea, että arvokasta tietoa, joka pohjautuu vuosien kokemuksiin.

Yrityksen aloittaminen voi onnistua ilman sijoittajaakin, mutta se voi olla todella haastavaa. Alkuun yrityksellä ei välttämättä ole varaa maksaa yrittäjälle palkkaa, joten tilanne on kinkkinen. Moni yritys hyötyy pienestä sijoituksesta, jonka avulla päästään yritystoiminnassa ja tuotannossa kunnolla alkuun. Usein sijoittajaa tarvitaan 2-4 vuotta. Sinä aikana yritys pääsee usein hyvään vauhtiin.

Startup yritykset Suomessa

Suomessa syntyy arviolta 4000-5000 satrtup yritystä vuoden aikana. Näistä kohtuulliseen vauhtiin pääseviä yrityksiä on noin 300. Kohtuullisena vauhtina pidetään 6-7% kasvua. Suomalaisia startup yrityksiä ovat muun muassa Jolla, Supercell, Rovio Entertainment, HMD Global ja Uros. Tässä siis vain kourallinen näistä yrityksistä.

Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen